• sozturk
  • 12 Temmuz, 2011
  • 0

Hayatımdan Bon Jovi Geçti…

Bon Jovi’ye olan ilgim lise yıllarında başladı. Hafızam beni yanıltmıyorsa ilk dinlediğim şarkıları Its My Life şarkısıydı. Her ne kadar sevdiğim bir grup olsalar da konsere gittiğimde farkettim ki aslında o kadar da fazla şarkısını bilmiyormuşum.

Konser başlangıç saatinden yaklaşık 1.5 saat önce TT Arena’ya (nedense bu stadın birden çok ismi var) vardım. Metro’dan stadyum girişine kadar olan bölümde ilk karşılaştığım manzara sıcak biranın 5, soğuk biranın 10 TL’den satıldığıydı. Bunun yanı sıra karaborsadan bilet satanlar ve Bon Jovi tişörtleri satan işportacılar metro durağından stadyum girişine kadar olan bölümü kaplıyorlardı.

Bir kaç turnike ve güvenlik aramasından geçtikten sonra stadyumdaki yerimize doğru ilerlerken nereden alkollü birşeyler alabileceğimizi araştırmaya başladık, ancak ne yazık ki stadyum içeriside alkollü birşeyler bulmak mümkün değildi. Satılan tek şey alkolsüz biraydı. Sanırım bu konserle ilgili en büyük hayal kırıklığım buydu.

Bon Jovi öncesi bildirilen Redd ve Şebnem Ferah’ın sahne alacağıydı. Ancak Şebnem Ferah sanırım annesinin vefatından dolayı yer almadı. Bon Jovi’yi beklerken Redd’i bir daha dinleme fırsatı buldum, keyifliydi.

Saat 20,45 civarı Bon Jovi sahne aldı. Bilette yazan saat 20,30 olduğu düşünülürse oldukça iyi bir zamanlamayla çıktılar. Normalde bizim yerli sanatçılarımız nazlanarak saatlerce seyirciyi bekletiyorlar.

Bon Jovi’nin konser performansı muhteşemdi. 3 saate yakın sahnede kaldılar ve 25’e yakın şarkı seslendirdiler. 18 yıl aradan sonra tekrar Türkiye’de sahne alan grup gerçekten yaptıkları işin hakkını fazlasıyla verdi. Sahne tasarımı ve ışıklandırma oldukça başarılıydı. Uzaktan izlemiş olsak da sahnenin arkasının boydan boya ekrandan oluşması konseri takip edebilmek açısından oldukça güzeldi. Kendi şarkıları dışında Pretty Woman’ı seslendirdiler ki oldukça keyifliydi.

Konserde söyledikleri şarkıların çoğunu bilmediğim için eşlik edemedim, bu yüzden biraz da kızdım kendime keşke biraz daha iyi takip etseydim Bon Jovi’nin albümlerini ve şarkılarını diye.

Konserin ardından Bon Jovi’nin benim için top 5’i şu şarkılardan oluştu:

– You Give Love a Bad Name
– Born To Be My Baby
– Always
– Bad Madicine
– Living On a Prayer

Benim için her şeyiyle çok keyifli bir konser oldu. Ben 3 saat oturduğum yerde yorulmuşken Bon Jovi’nin 3 saat sonunda tüm enerjisiyle sahnede olmasını hayranlıkla izledim.

Bir daha ne zaman gelirler Türkiye’ye bilmiyorum ancak ilk fırsatta canlı olarak dinlemenizi tavsiye ediyorum. Eminim ki sizin için de unutulmaz bir konser olacak.

P.S.: Konserde eşlik eden Ezgi Ceren Işık‘a da çok teşekkür etmeliyim.

Bir Cevap Yazın